Antet
Intra in cont
Cumparaturi

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Cautare
Informatii





 

 


 
 
 
 
 
 
Smart Lab Toys
 
 
Santoro London

 

Joc Awale pentru copii Joc de strategie

Disponibilitate: Da

Pret cu TVA: 74.00 Lei / Set
transport
Bucuresti - 18 Lei
Tara - 18 Lei
express 24 H
Comanda telefonic rapid si usor de Luni pana Vineri in intervalul 09:00-17:00:

Joc Awale pentru copii Joc de strategie

Descriere
Joc Awale pentru copii Joc de strategie
Stiai ca in vechime conducatorii jucau Awale pentru a-si perfectiona abilitatile de lideri? Tu crezi ca poti face fata provocarii unui stravechi board game strategic? 
Awale este un joc de strategie pentru 2 jucatori, originar din Coasta de Fildes. Face parte din marea familie a jocurilor Mancala, raspandite in special in Africa si in unele regiuni din Asia. 

Awale foloseste metafora semanatului si a secerisului in strategia de joc. Astfel, aici se aplica foarte bine cunoscutele expresii:

Daca vrei sa ai ce sa culegi, trebuie sa semeni.
Cine asteapta sa primeasca, trebuie ca mai intai sa ofere.
In jocul de strategie Awale exista doua reguli de baza: 

Nu se elimina adversarul. Se crede ca daca oponentul este eliminat, pamantul cultivat de el este distrus, iar cine distruge pamantul, nu mai are voie sa semene pe el niciodata.
Adversarul nu trebuie sa fie niciodata infometat. Daca oponentul ramane fara seminte, trebuie ajutat pentru a continua jocul.
Africanii joaca acest joc folosind seminte, boabe, pietre sau scoici si adancituri sapate in pamant. La ROOVI gasesti o varianta simpla si eleganta a jocului Awale ce contine:

1x Tabla din lemn cu 12 casute (6+6)
48x Pietre de joc din sticla.
Regulament de joc ce include si variantele de joc Dakar si Kale.
La inceputul jocului, fiecare participant are cate 4 seminte in fiecare casa. Scopul jocului este de a captura mai multe seminte decat adversarul.

Aparent simplu, Awale este un joc de strategie in care, daca vrei sa excelezi, e nevoie sa abordezi o strategie subtila si complexa. In trecut, Awale se juca in public, fiind unul dintre cele mai interactive jocuri de strategie pentru 2 persoane. Cei de pe margine le ofereau sfaturi pretioase jucatorilor si toata lumea era implicata in joc. 

Stiai ca…
In familia Mancala din care face parte Awale exista sute de jocuri care se joaca din cele mai vechi timpuri si pana astazi in toate colturile lumii.

Cuvantul "mancala” provine din expresia araba "naquala” care inseamna "a muta”.

In Coasta de Fildes inca mai exista credinta populara conform careia cine joaca Awale dupa apusul soarelui, va pati ceva rau.

Jocul Awale este un excelent instrument educational pentru copii. Africanii il folosesc de sute de ani pentru a-i invata aritmetica pe cei mici, iar in tari dezvoltate, precum Marea Britanie se organizeaza anual competitii interactive la nivelul scolilor.

Descopera si tu Awale, un joc de tip Mancala interactiv si educativ si invata sa devii cel mai bun in tot ceea ce faci!
Jocul de strategie Awale te ajuta sa schimbi tiparele mentale vechi, precum pesimistul si sa adopti o atitudine generala pozitiva. De asemenea, favorizeaza dezvoltarea unor aptitudini si atitudini importante:

Gandirea logica si matematica.
Simtul strategic si abilitatea de a rezolva probleme.
Capacitatea de concentrare si rabdarea.
Respectul fata de adversar.
Fie ca iti doresti sa petreci un timp de calitate cu perechea ta, sa te conectezi cu copilul tau printr-o activitate educativa si interactiva sau sa oferi un cadou deosebit unui prieten pasionat de jocuri de strategie, Awale este optiunea potrivita.

 

Varsta recomandata: 8+

Jucatori: 2 persoane

Joc nerecomandat copiilor sub 3 ani. Contine piese mici ce pot fi inghitite.

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
Din aceeasi categorie:
spacer
Aveti intrebari?
Suntem aici
Website detinut de JucariiDeVis.ro

JucariiDeVis.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.