Orice copil merita sansa de a invata

Programul Fundatiei – Jucarii De Vis – “Orice copil merita sansa de a invata” va susține copii și tineri să termine şcoala, ajutând, în același timp, familiile să trăiască în condiții mai bune şi abilitând profesorii din comunitate să abordeze şi să prevină abandonul şcolar.

Orice copil merita sansa de a invata

Abandonul şcolar nu este doar o problemă a copilului ci o problemă a întregii comunități, pentru a cărei rezolvare este nevoie de o intervenţie si o implicare colaborativă.

În România, numai unul din trei copii dezavantajaţi termină şcoala generală, în timp ce aproape toţi copiii din familii cu venituri mai mari încheie fără probleme acest ciclu educaţional. Copiii nu pot reuşi la şcoală atunci când sunt flămânzi, când trăiesc în sărăcie sau când părinţii, care la rândul lor nu au mers la şcoală, nu-i pot ajuta la teme si nu ii pot sustine din nici un punct de vedere.

Începând din Martie 2016, programul va susţine copii din familii cu venituri mici să rămână la şcoală şi să-şi continue educaţia oferindu-le o masă zilnică, rechizitele si accesoriile necesare pentru scoala, ajutor la lecţii, activităţi educaţionale şi recreaţionale în școli sau centre sociale de zi.

VOLUNTARIAT

Dincolo de lacunele de cunoștințe pe care le au de recuperat, acești copii au nevoie de idei diferite despre cum ar putea arăta viitorul lor și, mai ales, de modele. De aceea, Fundatia-Jucarii De Vis, incepand cu luna Aprilie 2016 va incepe sa  pregăteasca voluntari să devină mentori sau tutori pentru copiii și tinerii înscriși în programul nostru.

Fundatia – Jucarii De Vis,

Locul unde visele copiilor devin realitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>