Invata copilul sa mearga pe bicicleta

Mersul pe bicicleta trebuie invatat din copilarie. De cele mai multe ori, taticul este cel care joaca rolul de profesor pentru bicicleta. Iata cateva sfaturi utile pentru primele lectii de mers pe bicicleta.

De cele mai multe ori, taticul este cel care joaca rolul de profesor pentru bicicleta. Si, probabil ca toti avem amintiri cu tatal nostru, fugind emotionat in urma noastra in timpul primelor ore de lectii de biciclism
Asadar, da, acum e randul tau sa iti inveti copilul sa mearga pe bicletata – sau sa bicicleze …

Sfaturi utile pentru cele mai perfecte lectii de mers pe bicicleta

1. Rabdare

Va puteti dori sa va vedeti copilul pe bicicleta, insa in cazul in care copilul insasi nu vrea acest lucru, atunci va mai dura probabil o perioada de timp care poate inclusiv implica frustrari pe parcurs. Aveti multa rabdare si asteptati de preferinta momentul potrivit. In cazul in care prietenii lor folosesc deja biciclete, atunci acest lucru va veni de la sine.

2. Tipul de bicicleta

Nu este poate intelept sa cumparati o bicicleta noua pentru un copil aflat in plina crestere. Desigur, bicicleta poate fi un pic mai mare, dar un copil ar trebui sa fie in stare sa poata sa ajunga la pedale cu usurinta, si in acelasi timp sa poata cobori de pe ea facil.  Altfel, riscul de accidente pentru copil este mult mai mare.

3. Incredere

Aveti incredere in copilul dumneavoastra si incercati sa nu va frustrati daca acesta nu reuseste imediat. Prea multa presiune pusa pe copil este de multe ori contraproductiva. Mergeti pe jos pe langa bicicleta, laudati copilul atunci cand aceasta face progrese, si cel mai important, acordati timp suficient pentru a practica.

4. Locatia

Alegeti o locatie buna pentru a practica ciclismul, precum  o strada linistita sau un parc.Nu lasati copilul sa mearga prin iarba. Desi acest lucru atenueaza o potentiala cazatura, este in acelasi timp mult mai greu pentru a mentine bicicleta pe un curs drept.

5. Roti ajutatoare

Rotile ajutatoare confera de multe ori copiilor un sentiment de securitate. Ii este frica inca copilului sa mearga fara ele? In acest caz le puteti seta un pic mai sus. In acest fel copilul dumneavoastra invata sa-si mentina in mod constant echilibrul. Repetati aceasta tactica din nou dupa o vreme, si inainte sa realizati, va ve-ti vedea copilul cicland fara roti ajutatoare.

6. Alergati pe langa bicicleta

La fel precum rotile ajutatoare, mainile magice ale mamei sau tatalui ofera un sentiment de siguranta. Daca observati ca copilul dumneavoastra poate merge pe bicicleta, dar se simte totusi inca un pic nesigur, mergeti pe jos in spatele bicicletei, astfel incat copilul sa nu poata vedea ce faceti. Alergati de-a lungul bicicletei si luati-va mana de sprijin pe furis din cand in cand. Faceti acest lucru pana cand sunteti sigur ca copilul dumneavoastra poate merge independent.

7. Cazaturi

Ciclismul inseamna si cazaturi uneori, prin urmare, nu faceti un spectacol daca la un moment dat copilul cade cu o bufnitura. Cazaturile sunt parte a invatarii acestui frumos hobby. Pentru a evita ranirea grava, este intelept sa dotam copilul cu o casca. Mai ales la inceput.

Vreti sa va stimulati  copilul de la o varsta frageda? Puteti prin a-i cumpara o trotineta. Deja de la varsta de 2 ani copiii pot merge pe trotineta. In acest fel, copiii invata sa-si pastreze echilibrul, iar acest lucru le va fi in cele din urma de folos la utilizarea unei biciclete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>