Beneficiile jocurilor de cooperare, văzute prin ochii specialiștilor

Elinor Ostrom, câștigătoarea premiului Nobel în anul 2009, a impresionat prin munca depusă în scopul conceptului de cooperare. Ea a demonstrat că în foarte multe contexte culturale, societatea cooperează constant când vine vorba de resursele de care depind.

Jocuri societate Sunny Games

Jocurile de cooperare Sunny Games introduc idei precum distribuirea resurselor și eficientizarea acestora. Astfel, jucătorii au ocazia de a contribui activ în folosul comunității create în jurul jocului. Jocurile de cooperare sunt un pas mare și distractiv spre cunoașterea legilor care guvernează felul în care se desfășoară o societate.

Sunny Games in momentul de fata este lider pe piata din Europa, pe segmentul de jocuri de cooperare

Aparuta initial in 2004, in Olanda, compania Sunny Games a adus din Canada in Europa conceptul de jocuri de cooperare , publicand 17 jocuri de cooperare, traduse in sase limbi si organizate pe categorii de varsta.In 2017.

Misiunea noastra este sa introducem in societatea romaneasca noul concept al jocurilor de cooperare, in idea de a promova principii precum colaborare, compasiune si spiritul de echipa, ajutand in aceasi timp pe copiii sa stimuleze imaginatia lor, sa consolideze increderea in sine si sa-si dezvolte creativitatea lor, dar si abilitatile sociale si de colaborare.

Conceptul nou de “jocuri de cooperare” lansat de Sunny Games are la baza joaca in echipa, indiferent de varsta jucatorilor. Urmarind un concept psihologic pentru dezvoltare personala, jocurile de cooperare elimina notiunea de competitivitate si  atributele de “castigator” versus “pierzator” Astfel sunt diminuate complexele de inferioritate  ce pot afecta copiii, iar in lumea jocurilor Sunny Games, toata lumea castiga!

Foarte utile in dezvoltarea psihologica si relationala a copiilor, jocurile Sunny Games stimuleaza capacitatea copiilor de a gasi solutii in cadrul unei echipe
Prin conceptul de colaborare, jucatorul nu mai este un personaj solitar, ci parte dintr-un intreg, dintr-o echipa unitara ce urmareste un scop comun. Aceasta notiune ajuta copiii sa relationeze benefic, intarind spiritul social al fiecarui jucator si capacitatea sa de ascultare si de intelegere. Pentru ca jocul in echipa aduce roade tuturor, aceste jocuri de cooperare conduc spre  aliante pline de imaginatie, de intuitie si de voie buna, in care ideile individuale se completeaza pentru realizarea cat mai buna a scopului comun.

In cazul intrecerilor si concursurilor, copiii se simt adesea lezati sau complexati de pierderi, scopul devenind uneori doar a castiga, in defavoarea celorlalti, ceea ce creeaza frustrari interioare si dauneaza relatiilor intre jucatori cat si motivatiei de a juca. Din acest motiv, Sunny Games a creeat jocurile de cooperare, prin care se joaca la unison, prin aliante pozitive in care fiecare isi aduce aportul si contribuie cu propriile idei pentru gasirea unei solutionari optime.
Astfel, un tel comun ii determina pe jucatori sa gaseasca cele mai bune idei, punand accentul pe lucrul in echipa, si nu pe castigul individual.

Fiind ideale pentru aniversari, petreceri, sau seri in familie, jocurile de cooperare de la Sunny Games sunt organizate pe categorii de varsta , fiind destinate copiilor mai mari de 4 ani.

Fiind concepute special pentru intreaga familie, jocurile sunt un stimul mental pentru toti membrii, punand accentul pe invatare, logica si nu in ultimul rand, pe distractie.

Compania isi propune sa dezvolte un concept atractiv in materie de jocuri, si anume cel de cooperare in locul celui de competitivitate.
Cu o varietate dinamica de 12 jocuri aduse in Romania, Sunny Games este oaza ta de relaxare si de distractie, in orice zi!

Jocurile noastre se adreseaza categoriilor de varste diferite si fiecare are caracteristicile lui. Jocuri cum ar fi Parado, Printesa si Ochii Junglei au un element de fantezie puternic. Alte jocuri cum ar fi, Nisyros si Antarctica sunt o puternica provocare pentru a crea o strategie de echipa. In jocurile de memorie cum ar fi ZooMemo, jucatorii cauta impreuna cartile potrivite exersand memoria lor.

Cu teme variate, de la jocuri de fantezie, pline de magie si culoare – Parado, sau de la cele de strategie – Constructori de Case, Vremea Recoltei si pana la cele dinamice de tip adventure – Muntele Everest si Ochii junglei, aceste jocuri vor cuceri intreaga familie copiii find entuziasmati!

Vesele, colorate, dar mai ales istete, jocurile Sunny Games sunt perfecte pentru orice persoana care pastreaza spiritul ludic viu!
La Sunny Games inveti, cooperezi, te distrezi!

Ne jucam impreuna! Nu impotriva celuilalt!

Sunny Games va invita sa explorati jocuri prin care, in adevaratul sens al cuvantului, va puteti juca si colabora impreuna! Conceptul creat ofera posibilitatea de a face un efort in echipa pentru a obtine un rezultat in beneficiul comun! In jocurile de cooperare in echipa, toata lumea castiga si toti se bucura de succesul echipei!

Beneficiile de a juca jocuri de cooperare in echipa.

Jocurile de cooperare in echipa aduc o atmosfera placuta de colaborare in familie sau grupul de prieteni. La sfarsitul jocului nu ramane nimeni suparat, pentru ca toti castiga impreuna. Jucatorii apreciaza si asculta ideile fiecaruia si iau hotarari impreuna.

Persoanele mai tinere pot colabora cu persoanele mai in varsta, sau persoanele cu mai putina experienta pot colabora cu cei care au mai multa experienta si de fiecare data se pot testa alternative diferite, propuse de jucatori. Toti membrii echipei contribuie pentru a obtine un rezultat benefic comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>