Copiii de la “Sfânta Margareta” au nevoie de noi!

Fundația Copii în Dificultate întotdeauna s-a luptat în a funcționa conform normelor și legilor impuse de către instituțiile de stat pentru a reuși să asigure un cămin stabil și sigur pentru copiii din cadrul Centrului “Sf. Margaeta”

Acum, Fundația CID mai are de îndeplinit un pas pentru a obține autorizația ISU  . Acest pas, atât de important ne îndeamnă în a face un APEL UMANITAR către toți oamenii ce vor să facă bine. 

Pentru obținerea autorizației ISU, în curtea centrului trebuie să fie construit un bazin cu apă care să asigure rezistența la foc a calcanului timp de 3 ore. Costurile de construcție se ridică însă la suma de 25.000 euro, bani de care Fundația Copii în Dificultate (CID), ce a înființat Centrul “Sfânta Margareta”, NU dispune. Autoritățile au stabilit ca termen limită pentru obținerea autorizației, data de 1 septembrie 2018.

campania Jeand4Dreams

În Centrul “Sfânta Margareta” sunt îngrijiti în acest moment 23 de copii cu vârste cuprinse între 5 luni și 18 ani. Poveștile copiilor sunt absolut cutremurătoare. Cei mai mulți au ajuns aici după ce au fost abandonați de familiile în care s-au născut sau după ce doctorii nu le-au mai dat nici o șansă să se facă bine. Centrul “Sf. Margareta” din cadrul Fundatiei CID este ultima și singura lor speranță. Aici, fiecare zi de viață este considerată un dar și angajații centrului fac tot posibilul ca să le aline copiilor existența chinuită și de cele mai multe ori incertă.

R. are 6 ani și desi suferă de o boală neurologică severă și este imobilizată într-un scaun cu rotile, este un copil vesel care visează cu ochii deschiși. Îndrăznește să viseze că va crește mare și că atunci va fi ca Mariana, fizioterapeutul Fundației CID, care are grijă în fiecare zi ca ea să se facă bine. R. își pune toate speranțele în oamenii cu suflet și visează la o lume mai bună, la care spera ca va contribui si ea.

A. are acum 10 ani și a fost abandonat în spital imediat după ce s-a născut. Are hidrocefalie congenitală și alte câteva diagnostice severe, motiv pentru care medicii nu i-au dat mai mult de o lună de viață.

Desi A. s-a încăpățânat să lupte pentru fiecare nouă dimineață, el este complet dependent de asistenții medicali care îl hrănesc, îl spală și îl îmbracă în fiecare zi.

 

 

Pentru autorități, R și A sunt doar cifre într-o statistică. Pentru Fundația Copii în Dificultate ei sunt misiunea supremă. O misiune care este o permanentă luptă contra – cronometru cu neputința și cu bolile incurabile.

 

Închiderea Centrului “Sfânta Margareta” ar însemna condamnarea la moarte pentru cei 23 de copii îngrijiți aici. Ei nu au unde să se ducă și ar fi o povară în plus pentru autorități.

 

De aceea, Fundația Copii în Dificultate face un apel umanitar catre toți oamenii care ar putea să îi ofere o mână de ajutor. Sunt de folos donațiile în bani dar și cele în natură. Ar fi nevoie de cca 30 mc beton, 2 tone armătură, panouri de protecție a lucrărilor de excavații, cofraje turnare beton, popi, materiale hidroizolații, țăruşi pentru realizare lucrări protecție-sprijiniri “berlineze”, pompe, țevi şi alte materiale pentru instalații.

 

Daca copiii îngrijiți de Fundația Copii în Dificultate nu se dau bătuți, nici noi, oamenii de bine, nu avem voie să o facem. Avem o datorie morală să le asigurăm o îngrijire cât mai bună acestor copii și să le respectăm dreptul la o viață decentă și demnă.Cei care doresc să îi ajute pe acești copii pot să facă donații fie direct, în contul RO60BRDE426SV39194474260, fie aici:

https://www.cid.org.ro/doneaza/

 

Oricine poate ajuta, poate obține informații suplimentare prin e-mail bucuresti@cid.org.ro sau la telefon 0722/977317.

 

Cifrele Fundației Copii în Dificultate

 

Fondată în anul 1990 de către Children in Distress Marea Britanie, Fundația CID a derulat încă de la început programe pentru copii cu dizabilități, construind și operând centre rezidențiale tip hospice pentru copii infectați HIV/SIDA, cu boli cronice neurologice severe și copii ai străzii.

În cei 28 de ani de activitate în România, Fundația CID a efectuat 518.400 de ședințe de terapie ABA, 155.520 de ședințe de kinetoterapie și 54.000 de sesiuni de terapie cognitiv comportamentală destinate copiilor cu tulburări neurologice severe, 2.450 de evaluări psihologice complexe și 1440 de ședințe de hipoterapie pentru copiii cu TSA, , 750 de ședințe de consiliere psihologică pentru 150 de copii cu anxietate și tulburări de învățare și de comportament.

De asemenea, au fost însumate 9.855 de zile de îngrijire pentru 450 de copiii cu HIV / SIDA, respectiv 9.125 de zile de îngrijire pentru 150 de copiii cu tulburări neurologice severe. Fundația CID a înființat prima clasă specială pentru copii cu TSA și primul Centru de zi în care s-au oferit gratuit terapii de recuperare pentru copiii cu TSA (PECS, ABA, terapie de stimulare senzorială) și a organizat primele conferințe din Romania adresate persoanelor cu TSA și persoanelor cu boli genetice rare. În același timp, cei de la CID au format prima echipă de specialiști care au luptat pentru promovarea integrării copiilor cu CES în învățământul de masă și acceptarea la nevoie a unui însoțitor.

Fundația CID a oferit excursii și tabere pentru 10.000 de copii cu TSA, cu tulburări neurologice severe și proveniți din familii defavorizate, programe de susținere în educație 1.600 de elevi cu risc crescut la abandon școlar. A organizat ședințe de consiliere psihologică pentru 1.200 de părinți ai elevilor cu risc crescut la abandon școlar, activități extracurriculare în cadrul programului Școala Altfel pentru 2.000 de elevi școlari și preșcolari și a acordat 250.000 de ajutoare materiale acordate copiilor și familiilor nevoiașe.

www.cid.org.ro

https://www.facebook.com/FundatiaCIDRomania/

Când vedem copii cu dizabilități, ni se rupe inima și ne întrebăm cumva retoric ce-am putea face. 8836 e răspunsul pe care poate nu-l știai. Un simplu sms poate salva vieți.Trimite DONEAZĂ și 2 euro sunt aici.

Se poate îmbrăca totul în campania

www.jeans4dreams.ro

https://www.facebook.com/Jeans4Dreams/

 

ARGUMENT:

 

Poate că noi, oamenii obișnuiți, nu avem  superputeri. Sau poate le avem, dar nu știm să le folosim. Sau poate pur și simplu nu le putem folosi singuri, ci doar împreună. N-avem pelerine sau costume de supereroi, dar avem puterea faptelor bune pe care o îmbrăcăm în cea mai obișnuită dintre ținutele pe care le poate avea cineva: într-o pereche de blugi și un tricou, pornim la drum și facem primii pași (cei mai grei) împreună.

Campania Jeans4Dreams își propune să ajute copiii cu dizabilități profunde, mulți suferind de boli incurabile în faze terminale. Pentru acești copii contează fiecare clipă de bucurie, fiecare vis împlinit. Acum. De la Dreams4Jeans la Jeans4Dreams Oamenii, la orice vârstă și în orice situații s-ar afla, au visuri, speranțe. Unora le stă în propriile puteri să își împlinească visurile. Există însă semeni ai noștri care nu au această șansă. De exemplu, copiii sprijiniți de Fundația CID, cărora vrem să le oferim șansa la tratament și șansa de a-și împlini un vis. Vorbind despre visuri, vă amintiți vremea în care visați să aveți o pereche de blugi? Se întâmpla în copilărie, în adolescență. În perioada Dreams4Jeans. Astăzi, visul împlinit se transformă. A primi devine a oferi.

Ce este Blue Denim Genes Ribbon* e un semn pentru recunoașterea bolilor genetice rare și ajută la unificarea unei comunități fracturate de mii de maladii mici, care nu au avut o voce colectivă.Un îndemn la donații, sponsorizări sau orice alt ajutor. În fiecare zi, copiii îngrijiți de Fundația CID, care suferă de boli incurabile sau în fază terminală, mulți dintre ei  abandonați  au nevoie de îngrijiri speciale, articole de hrană și de igienă personală (inclusiv scutece), servicii medicale, de recuperare, de asistență socială etc. Pentru fiecare copil, costul lunar al acestor servicii și consumabile este de 7.819 lei.

Iti multumim pentru suportul tau!

Dream Toys Romania,

Locul unde visele copiilor devin realitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>